Svenska HPN-F�reningen

Sommarträffen

2016 års sommarträff hölls i Södertälje, en kortpendeltågsresa från Stockholms central men kunde samtidigt erbjuda oss ett vackert område som avskilde oss lite lagom från resten av världen. Ungdomar uppskattade den korta promenad som separerade dem från stan och dess shopping medan de vuxna med yngre barn trivdes bra med alla öppna ytor med gräs som barnen kunde springa runt och leka på.

Vi fick besök av Arbetsförmedlingen som gav oss information om enklaste sätt att söka arbete och saker vi som kroniskt sjuka kan tänka på för att förenkla sökandet och sen själva arbetet för oss. Det var hjälpsamt, speciellt för de som snart är på väg att ta studenten och kommer kastas in i arbetsvärlden, men det fanns även saker för de äldre att lära sig. Efter besöket av arbetsförmedlingen fick vi alla en chans att sätta oss i grupper och prata med varandra om hur livet har sett ut sen förra året. Det var en chans att byta erfarenheter och tips och råd; det uppskattas alltid lika mycket.

Helgens stora höjdpunkt var utan tvekan besöket på Tom Tits. Ett äventyr som verkligen uppskattades både bland yngre barn, ungdomar och de vuxna. Det var underhållande att få se hur föräldrarna kunde underhålla sig lika väl med alla uppfinningar som deras barn kunde. Det gav oss alla en chans att glömma verkligheten för en stund och bara skratta och ha kul. Vi lämnade varandra på söndagen med en klump i halsen men samtidigt fyllda med så mycket tacksamhet över att vi fått träffa varandra ännu en sommar och vi ser redan fram emot nästa.


Styrelsemöten

Styrelsen har telefonmöten ca en gång i månaden samt träffas en gång i halvåret. Årsmöte sker i samband med sommarträffen en gång per år.

Forskning och utveckling

Föreningen följer forskning och utveckling med hjälp av läkare, sjuksköterskor och dietister med flera som har patienter med HPN.

HPN-Spegeln

Som medlem eller stödmedlem får Du vårt föreningsblad som utkommer 1 gång per år.